Etiopia Sidamo
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do ulubionychOpis
Czym charakteryzuje się kawa Etiopia Sidamo?
Najważniejsze cechy:
- 100% Arabika
- pochodzenie: Etiopia
- stopień palenia: 3/5
- kwasowość: 2/5
- intensywność: 3/5
Dlaczego właśnie Etiopia Sidamo?
Kawa Etiopia Sidamo pochodzi z regionu, gdzie drzewa kawowca po dziś dzień występują naturalnie. Jest uprawiana tradycyjnymi metodami i zbierana ręcznie przez wykwalifikowanych pracowników, którzy wybierają tylko dojrzałe owoce. Zebrane owoce obrabiane w miejscowej przetwórni. Sidamo to idealny wybór na delikatne espresso. Jest w niej wyczuwalna typowa dla klasycznych kaw afrykańskich cytrusowa baza, ale także nuty jagodowe i orzechowe. Kawa warta spróbowania w metodach alternatywnych (przelew, aeropress).
Dane techniczne
Gatunek kawy | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren kawy | Afryka |
Stopień palenia | Jasne palenie |
SHG - Strictly High Grown – wyłącznie wysokie uprawy | Nie |
SHB - Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna | Nie |
Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | Nie |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.