Gwatemala Pampoijla
Opis
Czym charakteryzuje się kawa Gwatemala Pampoijla?
Najważniejsze cechy:
- 100% Arabika
- pochodzenie: Gwatemala
- stopień palenia: 4/5
- kwasowość: 1/5
- intensywność: 3/5
Gdzie rośnie Gwatemala Pampoijla?
Kawa Gwatemala Pampojila dojrzewa na znacznych wysokościach (1.500 – 1.700 m n.p.m.) w pobliżu jeziora Atitlan, w otoczeniu trzech wulkanów, co stwarza specyficzny mikroklimat zapewniający idealne warunki do uprawy najlepszej kawy. Jest przygotowywana metodą mokrą. Jej pikantny, wyrafinowany, bogaty i żywy aromat, a jednocześnie łagodny i zrównoważony smak zaspokaja najwybredniejsze gusta koneserów. Ma naturalny, korzenny posmak ze śliwkową nutą, słodki, kwiatowy, karmelowo – czekoladowy aromat, pełne body.
Dane techniczne
Gatunek kawy | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren kawy | Ameryka |
Stopień palenia | Ciemne palenie |
Zawartość kofeiny | Średnia |
SHG - Strictly High Grown – wyłącznie wysokie uprawy | Nie |
SHB - Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna | Tak |
Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | Tak |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.