Rwanda Fully Washed Orydinary
Opis

Czym charakteryzuje się kawa z Rwandy?
Najważniejsze cechy naszej kawy z Rwandy
- 100% Arabika
- pochodzenie: Rwanda
- stopień palenia: 4/5
- kwasowość: 1/5
- Intensywność: 4/5
Dlaczego właśnie Rwanda Fully Washed?
Jest to kraj z samego serca Afryki, gdzie krzewy kawowca rosną „na dziko” wśród innych roślin, naturalnie występujących w tym regionie. W efekcie daje nam posmakować kawy „jak dawniej”, czyli tak jak to czynili pierwsi smakosze kawy na świecie.
Dane techniczne
Gatunek kawy | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren kawy | Afryka |
Stopień palenia | Ciemne palenie |
Zawartość kofeiny | Średnia |
SHG - Strictly High Grown – wyłącznie wysokie uprawy | Nie |
SHB - Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna | Nie |
Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | Nie |
Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.