Indie Monsooned Malabar
Opis
Czym charakteryzuje się kawa Indie Monsooned Malabar?
Najważniejsze cechy:
- 100% Arabika
- pochodzenie: Indie
- stopień palenia: 4/5
- kwasowość: 1/5
- intensywność: 4/5
Dlaczego właśnie Indie Monsooned Malabar ?
Kawa monsunowa to kawa, której ziarna po zebraniu zostały poddane działaniu wiatru i deszczu monsunowego przez okres 3-4 miesięcy. Proces ten powoduje pęcznienie ziaren i utratę przez nie naturalnej kwasowości. W wyniku tego procesu otrzymujemy napar z prawie obojętnym pH. Nazwa Malabar pochodzi od nazwy wybrzeża , gdzie odbywa się proces monsunowania.Dane techniczne
Gatunek kawy | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren kawy | Azja |
Stopień palenia | Średnie palenie |
Zawartość kofeiny | Niska |
SHG - Strictly High Grown – wyłącznie wysokie uprawy | Nie |
SHB - Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna | Nie |
Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | Nie |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.