Kostaryka Tarrazu
Opis
Czym charakteryzuje się kawa Kostaryka Tarrazu?
Najważniejsze cechy:
- 100% Arabika
- pochodzenie: Kostaryka
- stopień palenia: 3/5
- kwasowość: 1/5
- intensywność: 3/5
Gdzie rośnie kawa Kostaryka Tarrazu?
Uprawiana w Kostaryce kawa Tarrazu rośnie na poziomie 1500 m n.p.m. Symbol SHB oznacza „ściśle twarde ziarna”, które pochodzą z górskiego regionu Tarrazu. Kawa ta w Kostaryce słynie ze swojej wyjątkowej jakości. Dominującym smakiem tej kawy jest gorzka czekolada, wytwornie połączona z prażonymi migdałami, soczystymi cytrusami, doprawiona przyprawami.
Dane techniczne
Gatunek kawy | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren kawy | Ameryka |
Stopień palenia | Średnie palenie |
Zawartość kofeiny | Średnia |
SHG - Strictly High Grown – wyłącznie wysokie uprawy | Nie |
SHB - Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna | Nie |
Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | Nie |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.