Papua-Nowa Gwinea Sigri A Grade Kongo Elinbari
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do ulubionychOpis
Czym charakteryzuje się kawa Papua Nowa Gwinea Sigri A Grade Kongo Elinbari?
Najważniejsze cechy:
- 100% Arabika
- pochodzenie: Papua Nowa Gwinea
- stopień palenia: 4/5
- kwasowość: 1/5
- intensywność: 4/5
Dlaczego właśnie Papua Nowa Gwinea Sigri A Grade Kongo Elinbari?
Kawa uprawiana jest na wysokości od 1300 do 1800 m n.p.m. w rejonie Sigri. Plantatorzy uprawiają arabikę na żyznej glebie wulkanicznej, w małych gospodarstwach rolnych, co stanowi ponad 80% zbiorów kawy. Zbiór kawy dokonywany jest selektywnie, dzięki czemu kawa jest najwyższej jakości. Sadzonki arabiki do Papui Nowej Gwinei dotarły z Jamajki i są pochodną arabiki Jamajka Blue Mountain. W rezultacie, kawa posiada mocny, wyrazisty, doskonale zharmonizowany aromat oraz bardzo niską kwaskowatość. Idealnie sprawdzi się w ekspresach automatycznych pod espresso oraz w tradycyjnych metodach zaparzania.
Dane techniczne
Gatunek kawy | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren kawy | Australia i Oceania |
Stopień palenia | Ciemne palenie |
SHG - Strictly High Grown – wyłącznie wysokie uprawy | Nie |
SHB - Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna | Nie |
Europejskie przygotowanie, selekcja ręczna | Nie |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.